Kaupin suku

1.10.06


Osa 2. Uraa ja suvun lisäystä?



Tällaisen talon sai rakennettua pian yhteenmuuton jälkeen, kunhan palkkapäivä oli muutamaan otteeseen tullut. Pieni, mutta ehdottoman kotoisa talo. Kuisti on alhaalla vasemmassa kulmassa. Kirkkaansinisen lattian alueella on eteinen ja ruokatila, ruuturattia puolestaan näyttää varsinaisen keittiöalueen. Keskellä taloa on WC ja oikeassa alakulmassa olohuone (tv, sohva, rahapuu, korttipöytä (ei tuoleja tällä hetkellä), kirjahylly ja muutama pöytätaso). Oikeassa yläkulmassa on lastenhuone ja sen vieressä vanhempien oma soppi.


Muuttamisen kunniaksi tuoreet kämppikset päättivät siirtyä suoraan makuuhuoneen puolelle. Yö vietettiinkin kylki kyljessä nukkuen, unelmoiden yhteisestä elämästä.


Aikaiset aamut sairaalalla eivät aina olleet Inkan mieleen, mutta kunnianhimoisena naisena hän aina kuitenkin kampeutui ylös sängystä ja suuntasi kimppakyydille. Takaraivossa häntä kuitenkin kaihersi se tosiasia, että toivottua vauvaa ei ollut vieläkään alkanut kuulua. Mihin suku joutuisikaan ilman perillisiä?


Inkan huoli näkyi myös hänen työsuorituksessaan, eikä kestänyt kauaakaan, kunnes hänet alennettiin. "Sinun täytyy ryhdistäytyä", hänelle hoettiin töissä. Vauvakuumeinen Inka ei kaikesta yrityksestään huolimatta saanut työsuorituksiaan ajoissa paranemaan. Alennuksen saaminen masensi häntä kovasti, eikä edes Teuvo saanut Inkaa piristymään.


Teuvo menestyi työssään yhä paremmin ja paremmin. Hän oli myös hyvin sosiaalinen ja saikin usein mukaansa kuvassa esiintyvän Titta Tiihosen. Kovasti nainen näytti yrittävän vikitellä Teuvoa, mutta mies ei mennyt lankaan vaan ilmoitti hänelle jo ystävyyden alkuun, ettei aikoisi pettää Inkaa.


Inka ja Teuvo ajautuivat tilanteeseen, jossa kumpikin osapuoli alkoi huolestua siitä, ettei huusholliin ehkä saataisikaan pienokaisia. Kumpikin yritti pitää lippua korkealla, ja Teuvo vakuutteli jo rakastavansa Inkaa, vaikkeivät he välttämättä koskaan saisikaan lapsia.


Vihdoin viimein tuleva jälkikasvu alkoi kuitenkin ilmoitella itsestään. Raskaana olemisen kurjuudet Inka joutui karvaasti kokemaan aina kyyristyessään pytyn ylle. Olisihan se ihanaa saada lapsia, mutta miksi odotusajan piti välillä olla niin tuskainen?


Enää ei Teuvokaan voinut olla huomaamatta rakkaansa raskautta. Hän koettikin tehdä Inkan olon mahdollisimman mukavaksi aina kun töiltään vain ehti.


Raskautensa loppupuolella Inka päätti lähteä kaupungille juuri ostamallaan autolla ja ostaa muutamia vaatekappaleita. Hän ihastui jopa kaupan raskausvaatemallistoon, vaikkeivät kaikki paidat olleetkaan hänen päällään niin kovin hienon näköisiä.


Kaupassa hän törmäsi nättiin myyjään, Manta Seuraseen. Ehkä tässä olisi hyvä lisä tuleville lapsille ja sukupolville?


Inkan synnytys käynnistyi yhä ankeassa tulevassa lastenhuoneessa: sisustus tapetteja myöten oli keskeneräinen. (Huomatkaa tuore kihlasormus.)


Pieni tyttökäärö sieltä syntyi. Hänet nimettiin Adaksi. Myös Teuvo huomasi vihdoin uuden perheenjäsenen ja tuli heti puhelemaan tälle. Ada peri äitinsä ihon ja huulet, mutta isänsä silmät. Hiuksista ei ole mitään tietoa, sillä kulmakarvat ovat epäilyttävän ruskeat (luultavasti siis jotkut ladatut hiukset).


Inka ja Teuvo päättivät viimein mennä naimisiin. Juhliin kutsuttiin muutamia vieraita sekä lastenhoitaja häämatkan onnistumista varten. Inka päätti pukea ylleen kauniin häämekon, jonka hän oli saanut lahjana tädiltään vuosia sitten. Vaaleanpuna-valkoinen puku oli Inkan mielestä kaunis, mutta huntua hän ei pukenut juhlaan ylleen - hänellä ja Teuvollahan oli jo lapsi, eikä hän halunnut järkyttää uskonnollisia sukulaisiaan.


Juhlien tunnelmaa hillitsi hieman lastenhoitajan outo käyttäytyminen tuoretta vaimoa kohtaan. Hän oli koko ajan tökkimässä ja muuten kiusaamassa Inkaa.


Häät olivat lopulta kuitenkin jymymenestys ja tuore aviopari pääsi kuin pääsikin häämatkalleen. Jopa paikalle kutsuttu lastenhoitaja hoiti hommansa keskimääräisesti - eipähän ainakaan karannut kesken kaiken.


Juhlien jo loputtua Titta Tiihonen jäi vielä taloon. Yrittikö hän taas vikitellä Teuvoa, vai mistä oli kyse... No, ainakin perhe sai yhdeksi illaksi ilmaisen - ja hyvän - lastenhoitajan. Näin Inka ja Teuvo saivat keskittyä vain ja ainoastaan toisiinsa, olihan tämä heidän päivänsä.


Kun Adan oli aika kasvaa, Inka huomasi ajan todella liitävän. Eihän tyttären syntymisestä ollut kuin muutama hassu päivä! Inka oli myös onnistunut hankkiutumaan uudestaan raskaaksi. Hän ja Teuvo olivat jo viettäneet pitkät tovit uuden lapsen sukupuolta arvaillessa ja nimiä keksiessä. :)


Tällaiseksi taaperoksi Ada kasvoi. Hiukset ovat todellakin jotkut, joita en ole ennen taaperolla huomannut. Saa sitten nähdä, millainen Adasta tulee hänen kasvaessaan. Toivottavasti hänen ylähuulensa ei ole niin pieni kuin miltä kuvassa näyttää...

Adan luonnepisteet:
siisti - sottapytty: 3
ujo - menevä: 10
laiska - toimelias: 9
vakava - leikkisä: 5
marisija - kiltti: 8
Yhteensä 35 pistettä.
Ada on horoskoopiltaan kaksonen.


Äitiyslomaa ottaneella Inkalla oli paljon aikaa käsissään, ja mihinpä muuhun sitä olisi mukavampi käyttää kuin lapsensa hyysäämiseen. Pottakoulutus ja puheopetus olivat nopeasti ohi, ja Ada oli hyvin tyytyväinen opittuaan sanan "nalle". Ehkä Inka ostaisi hänelle pienen pehmolelun jos hän tarpeeksi kauan toistaisi sanaa.


Oli Inkan toisen synnytyksen aika. Kukakohan sieltä tulee seuraavaksi...


Pieni poikavauva! Nimekseen hän sai Arttu. Ihonsa hänkin taisi periä äidiltään, samoin kuin silmänsä ja huulensa (juuri tuollaisia minä hain takaa tällä yhdistelmällä!). Hiusten musta väri periytyi kummaltakin vanhemmalta.


Seuraavassa jaksossa seuraamme nelikon yhteiselämää. Vauvassa ja taaperossa luulisi olevan paljon huoltamista. Tuleeko perheeseen vielä lisää lapsia, vai viekö vanhuus piankin voiton Inkasta? Entä kenestä alkaa muotoutua perijä?


6 Comments:

  • At 8/10/06 17:52, Blogger legacykauppi said…

    Helmeri: Eipä tuo mitään, koneet osaavat tosiaan välillä vähän tehdä omiaan. Kiitos kommentista :)

     
  • At 9/10/06 16:04, Anonymous Anonyymi said…

    Tosin hyvin kirjotettu ja kuvat olivat onnistuineita :) Kuvia on otettu paljon yöllä ... O.o

     
  • At 9/10/06 16:04, Anonymous Anonyymi said…

    Tosin hyvin kirjotettu ja kuvat olivat onnistuineita :) Kuvia on otettu paljon yöllä ... O.o

     
  • At 9/10/06 18:35, Blogger legacykauppi said…

    anonymous: Kuvia on tosiaan otettu aika paljon yöaikaan. Paha vain legacyssani aika moni mielenkiintoinen asia sattuu tapahtumaan silloin. Pitää yrittää pitää vähän silmällä valaistusta ja kellonaikaa yleensäkin, jotta saisitte ihailla enemmän auringonpaistetta ;)

     
  • At 27/1/07 23:40, Anonymous Anonyymi said…

    Ihan kiva. Itse en ihastunut talon sinisyyteen. Mutta mikä minä olen sanomaan kun omat taloni ovat kauheita... :D Teksti on sujuvaa, mutta tosiaan monet kuvat on otettu yöllä. Käytkö lukemassa mun legacyä?

     
  • At 15/10/09 21:33, Anonymous Anonyymi said…

    Asiat tapahtuvat nopeasti, mutta eipä tuo mitään haittaa ;)
    Kauniita lapsia ;)

     

Lähetä kommentti

<< Home