Kaupin suku

9.10.06


Osa 3. Kasvua ja köyhyyttä



Inka päätti vihdoin ja viimein hieman uudistaa tyyliään. Uusi punertava väri ja hieman muuttuneet meikit näyttivät huvittavan häntä kovasti.


Perheen esikoisen, Adan, oli viimein aika kasvaa. Ihan nätti tyttö hänestä tulikin, jos ei oteta huomioon hieman käyrää hyppyrinenää ja ohutta ylähuulta. Jostain syystä simit muuten tuppaavat usein olemaan pyjamassa kasvaessaan...

Teuvo-rukka yritti ruokkia kasvanutta perhettään, mutta kaikki erikoiset työtehtävät alkoivat pian vaatia veronsa: Teuvon keskittyminen herpaantui, ja hän joutui maksamaan sairaalalle lähes tulkoon kaikki perheen rahat (5000 simeleonia). Nelikolle jäi elämiseen vain vaivaiset 240, eikä Inka päässytkään toteuttamaan haluamaansa talon uudistusta.


Ilon hetkiä koettiin kuitenkin Artun kasvaessa taaperoksi. Inka oli jopa ostanut perheen vähillä varoilla syntymäpäiväkakun, vaikka muita juhlallisuuksia ei ollutkaan varaa pitää.


Arttu vain komistuu vanhetessaan - nuo silmätkin sopivat hänelle uskomattoman hyvin.

Artulle tuli luonnepisteitä seuraavasti:
siisti - sottapytty: 6
ujo - menevä: 10
laiska - toimelias: 7
vakava - leikkisä: 3
marisija - kiltti: 4
Yhteensä 30 pistettä (viisi vähemmän kuin isosiskollaan). Ei yhtään huono luonne, vaikka leikkisyys onkin jäänyt Artulla aika vähäiseksi.


Ada huomasi pian pitävänsä maalaamisesta erityisen paljon: se oli hauskaa ja lelu- ja ruokarahaakin siitä sai jonkin verran. Ada myös halusi saada tulevaisuudessa stipendin luovuudesta, sikäli mikäli hän yliopistoon suuntaisi miestä etsimään.


Ensimmäinen päivä koulussa ei ollut Adan mielestä yhtä mukava kuin mitä hän oli odottanut. Televisiota tuli päivän aikana erityisen paljon ikävä.


Ada kuitenkin petrasi illalla matematiikan taitojaan isänsä kanssa, ja seuraavana päivänä opettaja jo kehuikin tyttöä täyden kympin oppilaaksi. Ada oli onnesta soikeana :)


Artun taaperokuvat näköjään jäivät kovin vähäisiksi. Mitään kommelluksia ei tosin ehtinyt edes tänä aikana sattua. Pojalla oli kasvaessaan jo 5 pistettä karismaa ja 6 luovuutta. Vanhemmat olivat tilanteesta onnellisia - Artulla varmasti tulisi olemaan useampi taito, josta hän mahdollisesti yliopistoon mennessään hyötyisi.


Siskonsa tavoin myös Arttu ihastui perheen (rahatilanteesta johtuen sillä hetkellä ainoaan) maalaustelineeseen. Mutta mikä ihme tuo paita on, Arttu? Aiotko aikuisena ryhtyä bändisoittajaksi tai peräti merirosvoksi?


Titta kaveeraa yhä mielellään Teuvon kanssa (jostain syystä hän on ollut ainoa sim, jonka kumpikaan vanhemmista on suostunut tuomaan kotiin). Onneksi heidän suhteensa on pysynyt toistaiseksi vain platonisena. Välillä vain huolettaa, että Teuvon ja Titan suhde on yleensä parempi kuin pariskunnan oma suhde.


Teuvon ja Titan ystävyydellä oli myös toinen varjopuoli: nainen osoittautui hieman epärehelliseksi ihmiseksi, sillä hän aina kyetessään varasti perheen rahapuista jopa 40 simeleonia.


Lapsien pystyessä jo huolehtimaan itsestään sekä Teuvo että Inka pystyivät panostamaan töihinsä. Inka oli eräänä päivänä hyvinkin suopealla tuulella isoa vanhusjoukkoa kohtaan, ja saikin onnistuneesta toiminnastaan kolme karismapistettä lisää. Sekä Inka että Teuvo palasivat ylennys taskussaan kotiin illaksi. Lapset olivat iloisia vanhempiensa kotiinpaluusta, mutta tietysti myös rahatilanteen helpottumisesta. Teuvo saavutti elämäntoiveensa reilusti ennen aikuisikänsä keskiväliä: seuraava toive oli saada kaikki taidot täyteen. Melkoisen helppo tavoite, jos saan sanoa (3 taitoa on jo täydessä, kaikista on jonkin verran pisteitä) :) Inkakin oli uransa puolessa välissä, mutta hän alkoi arvailla, ettei ehtisi ennen vanhuuttaan saavuttaa elämäntoivettaan: eläkeiän saavuttamiseen oli enää vain muutama hassu päivä.


Ohhoh! Inka näköjään päätyi tulemaan kolmatta kertaa raskaaksi viimeisenä mahdollisena päivänä. Kukaan perheenjäsen ei ollut huomannut etenevää raskautta ennen kuin Inkalle alkoi kertyä taas hieman normaalia enemmän mahaa. Edes aamupahoinvointia ei ollut, vaikka edellisten raskauksien kohdalla Inka olikin joutunut siitä kärsimään!


Teuvo oli vaimonsa tavoin yllättynyt tapahtuneesta, mutta suhtautui asiaan yllättävän hyvin. Hän alkoi taas kokata Inkalle herkullisia aterioita, jotta väsyneen ja kärttyisen äidin ei sitä tarvitsisi tehdä.


Seuraavaan päivään liittyi paljon hyvää ja paljon huonoa: Ensin Teuvo mokasi pahan kerran työssään, ja häneltä perittiin 50 000 simeleonia korvauksia. Perheen kaikki rahat menivät, ja kaikki odottivat jännittyneinä, tulisiko joku perimään velkarahat viemällä television. Onneksi kukaan ei tullut, sillä perheen elämä olisi hankaloitunut huomattavasti lisää. Taloa oli ollut tarkoitus laajentaa uuden vauvan vuoksi, mutta nyt perhe joutuisi elämään erittäin ahtaasti jonkin aikaa. Illemmalla Arttu palasi koulusta ensimmäisen kymppinsä kanssa. Onneksi lapsi ei huomannut vanhempiensa vaisua käytöstä ja sai iloita onnistumisestaan.

Jostain kumman syystä perheen lapset olivat saaneet jo lapsina elämäntavoitteen itselleen (oletettavasti bugin seurauksena): Ada halusi tulla isona rikollisneroksi ja Arttu puolestaan halusi pyörittää 30 rakastettua yhtä aikaa (mistä ihmeestä hän sellaisen idean edes sai?)!


Adan oli aika kasvaa, ja hän sai toivoi tulevansa mahdollisimman suosituksi. Hänestä erityisesti vampyyrit ja silmälasit ovat seksikkäitä, mutta löyhkästä hän ei pidä (hyvähän se on Adan sanoa, kun heti menee piereskelemään kasvunsa jälkeen). Elämäntavoitteeksi tuli (yllätys, yllätys) rikollisneroksi pääseminen.


Eräänä aamuna Inka tunsi mahanpohjassaan polttelua. Kun hän viimein tajusi, että vauva oli syntymässä, ei enää ollut aikaa lähteä sairaalaan. Kovasti Inka olisi kuitenkin kaivannut kipulääkkeitä, niin paljon synnyttäminen sattui. Teuvokin oli nukkumassa, Arttu opiskelemassa ja Ada lörpöttelemässä puhelimessa Hannes Knuuttilan kanssa. "Eikö kukaan kuule minua?" Inka ajatteli epätoivoisena, kun kipu lähestulkoon vei jalat alta.


Maailmaan putkahti pieni poika, jonka Inka nimesi Antiksi. Arttu oli viimein huomannut äitinsä synnytyksen alkaneen ja ehti juuri ja juuri todistamaan uuden lapsen syntymää. Jollain oudolla tavalla nuo Teuvon silmät näyttävät olevan Inkan silmiä herkemmin periytyvät.


Ada joutui työttömänä ollessaan usein toimittamaan aikuisten asioita. Esimerkiksi ajokortin saatuaan hänet lähetettiin kaupunkiin ostoksille. Ada ei tainnut pitää ratkaisusta, ja roikotti välillä ruokakoria niin vinossa, että kananmunat varmasti tippuivat ulos.


Inkan pitkään odotettu vanhuus tuli nopeasti viimeisen lapsen syntymän jälkeen. Juhlia ei ehditty pitää, ja kasvaminen tapahtui mahdollisimman ahtaassa paikassa - uudessa lastenhuoneessa.


Samana iltana, jona Inka kasvoi, tuli myös Antin aika vanheta taaperoksi. Hänelle tuli täysin sama luonne kuin Adalle (sottapytty, menevä, toimelias, leikkisä ja kiltti). Nenänsäkin hän näytti ennemmin perineen siskoltaan kuin vanhemmiltaan (koukku, koukku, koukku).


Teini-ikäisen Adan elämä ei aina ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Hän päätti aloittaa rikollisuransa jo nuorena, mutta sai potkut töistään heti samana päivänä. Ehkä hän ei ollut tarpeeksi katu-uskottava rusetilla sidottujen hiustensa kanssa - ainakaan rikollisuralla.


Arttu päätti olla varovaisempi kuin siskonsa ja hankki heti teiniksi kasvettuaan hieman "rokimman" tyylin, kuten hän itse asian ilmaisi perheelleen. Hänen elämäntavoitteensa pysyi (ikävä kyllä) samana kuin ennen, vaikka tavoitteeksi tulikin suosio. Arttu huomasi teini-iän hormonien alkaessa jyllätä pitävänsä erityisesti punaisista ja muokatuista hiuksista, mutta inhoavansa hajuveden hajua.


Ada päätti käydä kaupungilla hankkimassa itselleen muiston teini-ikäisestä itsestään valokuvien muodossa. Samalla oli hyvä bongailla mahdollisia puolisoehdokkaita.


Seuraavana päivänä Ada jätti lapsuudenkotinsa ja muutti ansaitsemiensa stipendien turvin omaan pienen pieneen kämppään yliopiston kampusalueelle. Yhteensä stipendejä kertyi 4000 simeleonin edestä: 1000 keskiarvosta ja 750 mekaniikasta, luovuudesta, karismasta sekä siivoustaidoista.

Seuraavassa jaksossa selviää Artun päätös yliopiston suhteen. Millaiseksi lapseksi Antti kasvaakaan?


5 Comments:

  • At 9/10/06 18:57, Anonymous Anonyymi said…

    Jee, jatkoa tuli! Tämä on kyllä todella hyvä Legacy!

     
  • At 11/10/06 15:01, Anonymous Anonyymi said…

    Oooih, aina tätä lukiessani alkaa tehdä mieli pelata simssiä :D
    Ihanan mukava jakso, harmi että perhe menettää rahaa kokoajan Teuvon kämmäilyjen takia :D

     
  • At 18/10/06 18:32, Anonymous Anonyymi said…

    Tosi kiinnostava tarina :D Nyt on niitä kuvia muulloinkin kuin yöllä otettu ;) Kun itsekkin jaksais alkaa Legacya pelaamaan...

     
  • At 21/10/06 09:56, Anonymous Anonyymi said…

    Ihana legacy (: Voisitkos linkittää miun lc:n..? Mä tietenkin linkittäisin tän.. Ü Mun LC: http://nokkaelain.vuodatus.net/

     
  • At 15/10/09 21:48, Anonymous Anonyymi said…

    Mullakin tulee aina mieli pelata simssiä, isän koneella jossa mulla on nyt kolmas sukupolvi menossa. Mutta valitettavasti en pysty ;< Omalla koneella ei jaksa aloittaa alusta uutta Legacya, vaikka mieli tekisikin, ja nyt lupaan, että teenkin sen lähipäivinä =)
    Todella hhyvä Legacy, kiitos tästä nautinnosta ! :)
    Adasta tuli oikein nätti tyttö, lukuunottamatta ohutta ylähuulta, mutta muuten :) Ja Artusta tuli oikein komea nuori mies, ja Antistakin tuli oikein sulonen ;D

     

Lähetä kommentti

<< Home