Kaupin suku

3.2.07


Osa 8. "Daddy Coo"


[Tauon jälkeen palaillaankin erikoispitkällä jaksolla. Koneeseeni vaihdettiin sen kaatumisen yhteydessä näytönohjain, ja jostain syystä pelini päätti alkaa inhota sitä. Vaatteiden grafiikat eivät siis ole kaikissa kuvissa entisen veroisia, mutta asialle en voi mitään: laitoin heti alussa kaikki pelin grafiikka-asetukset täysille. Kuvien pimeyttä yritin vähän vähentää säätämällä Photarilla niitä vaaleammiksi. Toivottavasti näkyvät nyt paremmin (ja jos eivät, niin kokeilkaas muuttaa koneenne näytön säätöjä vähän vaaleammalle.
Jouduin myös vähän muokkaamaan edellisiä jaksoja, sillä esim. Kinuskia en saanut enää perheeseen samalla tavalla kuin viimeksi. Älkää siis hämääntykö näistä muutoksista :) Pelin kieli on myös muuttunut ruotsiksi, joten älkää säikähtäkö liikoja tulevien sukupolvien puolisoiden ehkä ulkomaalaisen kuuloisia nimiä.]



Nuorta rakkautta ei sitten voita mikään! Pitkän yliopistoajan jälkeen olisi voinut luulla, että Niklaksen ja Ringan rakkaus olisi ainakin väljähtänyt hieman, mutta vielä mitä: pitkäaikainen suhde oli vasta pääsemässä vauhtiin. Niinpä heti kotiin päästyään Niklas päätti kutsua Ringan kylään, ja esitellä tälle kotitaloaan hieman tarkemmin.


Ringa oli ihastuksissaan isosta talosta ja vertasi sitä mielessään omaan pieneen kämppäänsä kaupungin keskustassa. Niklas oli ollut naisen luona muutamaan otteeseen aina yliopisto-opintojensa salliessa, ja tiesi kuinka paljon enemmän Ringa nauttisi esikaupunkielämästä verrattuna ahtaisiin keskustan katuihin ja väenpaljouteen. Osittain tämän vuoksi hän oli valmistellut Ringalle yllätystä ja nyt oli aika toteuttaa se: Niklas päätti, että nyt olisi täydellinen aika kosia rakastamaansa naista. Ringa oli suunniltaan onnesta tajutessaan, mitä Niklaksella oli mielessä ja kiepsahti tämän kaulaan jo ennen lauseen loppua. "Ringa, sinä et tajuakaan kuinka paljon minä sinua rakastan. Olet parasta, mitä maailma voi ikinä tarjota ja siksi toivoisin, että me kaksi voisimme men..." *thumps*
Pari oli päätynyt Ringan yllättävän "hyökkäyksen" takia maahan makaamaan, mutta hetken kuluttua sekä Niklas että Ringa alkoivat nauraa hillittömästi. Kun naurunremakka oli hiipunut pois, Niklas otti taskustaan sormuksen ja laittoi sen tulevan vaimonsa sormeen. Talon etupihan nurmella suoritettu kihlautuminen ei ehkä ollut yhtä romanttinen kuin kynttiläillallinen olisi ollut, mutta ainakin nuoripari muistaisi sen ikuisesti.


Nyt kun kerran kihlasormukset oli vaihdettu ja Ringa oli muuttanut taloon, mitä sitä enää hidastelemaan? Häitä päätettiin viettää vain jokunen kuukausi kihlautumisen jälkeen. Ringa oli kuitenkin onnekseen ehtinyt käydä ostoksilla ja mukaan oli tarttunut muun muassa kaunis punainen juhlapuku, joka kävisi myös hääasusta. Viininpunainen ei toki ollut kovin tavanomainen väri häihin, mutta eihän hääparikaan ollut siitä normaaleimmasta päästä.


Pitkien juhlien jälkeen oli aika leikata hääkakku. Niklas antoi herrasmiehenä rakkaansa ottaa ensimmäisen palan kakusta. Muuta kuin kakkua ei näissä häissä mussutettukaan, ja silti sitä jäi vielä jääkaappiin laitettavaksi!


Häävieraiden poistuttua koteihinsa Ringa ja Niklas vetäytyivät viettämään omia jatkojaan makuuhuoneen puolelle. Pitkän aikaa he vain makoilivat sängyllä ja haaveilivat tulevasta. Loppuyö menikin sitten kakusta saatuja kaloreita sulatellessa...


Öisillä liikuntatuokioilla on näköjään päinvastainen vaikutus kuin voisi kuvitella - ei, mutta eihän Ringa lihonutkaan. Hän on raskaana! Yllätys oli ilmeestä päätellen melkoinen myös naiselle itselleen: "Minä kun luulin, että me käytimme ehkäisyä ihan oikein." Onneksi raskaus ei ollut nelipäiselle perheelle mikään katastrofi: rahaa oli jo liiaksikin ja lisäksi työstä saisi onneksi aina välillä vapaapäiviä. Ada ja Nuutti olivat erityisen ilahtuneita vauvauutisista. Tällä kertaa lapsi saisi tavata myös isovanhempansa, Niklas kun ei itse koskaan ehtinyt tavata isoäitiään, suvun kantaäitiä Inkaa. Tällä kertaa koko perhe olisi täysillä mukana luomassa uudelle tulokkaalle hyvää elämää.


Raskaus vaikutti Ringaan ilmeisesti muutenkin kuin hormonitasapainon muutoksina. Tuleva äiti omaksui itselleen entistä rauhallisemman ja jollain tavalla tyttömäisen tyylin. Perheen vaatevarastoa uudistettiin rajusti, ja hurjat verenpunaiset huulipunat lensivät roska-auton lavalle. Jopa vanha poliisin ammatti sai kyytiä, kun Ringa totesi sopivansa paremmin liiketalouden alalle.


Ikävä kyllä perhettä kohtasi myös menetys, kun viikatemies tuli hakemaan vanhaa kissaherra Viksua. Ada joutui epäonnekseen todistamaan sitä, kun kissa yllättäen kupsahti kyljelleen kesken kissanmintulla leikkimisen. Hyvästi pieni Viksu. Nähkäämme tuonpuoleisessa.


Ringan helpotukseksi yhdeksän kuukauden raskaus oli pian ohi. Ei enää huonosti kestävää rakkoa tai alituista nälkää! Uuden perheenjäsenen todettiin olevan blondi, iholtaan hieman ruskettunut poika. Sinisilmäinen hurmuri sai nimekseen Rasmus.


No mutta kukas se tässä on näin tyytyväisen näköisenä? Rasmushan se on, taaperoikäisenä tosin. Hän on ilmiselvästi perinyt hiuksensa isältään kiharoita myöten. Vaikka olisihan se pitänyt arvata...
Rasmuksen luonne on seuraavanlainen:
sottapytty - siisti: 2
ujo - menevä: 8
laiska - toimelias: 10
vakava - leikkisä: 7
marisija - kiltti: 3
Yhteensä 30 pistettä, horoskooppimerkki kaksonen (Kaupithan ovat perinteisesti näitä..).


Uudestaan raskaaksi tulleella Ringalla riitti aikaa vaikka muille jakaa - niinpä hän otti huolekseen Rasmus-taaperon kasvattamisen. Puhumista opeteltiin heti kun mahdollista, ja kävelemisessäkin poika oli luonnonlahjakkuus. Kovin syvällisiä keskusteluja kaksivuotiaasta lapsesta ei tietenkään saa irti, mutta riittäähän se, että tärkeimmät käsitteet tiedetään: nalle, tuttipullo, ätti, iti ja VÄÄÄÄÄ eli jyrkkä ei.


Niklas oli päättänyt ilmeisesti harrastaa mahasta ennustamista töidensä lomassa. Ringan mielestä mies oli liiankin varovainen kasvaneen mahan kanssa. "Minä olen raskaana, en tehty lasista!" oli yleinen kommentti tässä taloudessa.


Toinenkin raskaus sujui hyvin. Pahoinvointi loppui ensimmäisten kolmen kuukauden jälkeen ja työssäkäynti oli helpompaa nyt kuin ensimmäisellä kerralla. Silti ei voinut väittää, etteikö Ringa ollut hieman helpottunut, kun synnytys vihdoin käynnistyi.


Niklaksen ja Ringan toiseksi lapseksi putkahti pieni, kalpea tyttövauva. Veljensä tavoin hänkin sai siniset silmät, mutta mistä ihmeestä nuo ruskeat hiukset oikein tulivat? Tyttö sai nimekseen Reiko (Ringan harvinaislaatuinen nimi sai perheen suosimaan ulkomaalaisen kuuloisia nimiä).


Sosiaalisen Rasmus-pienokaisen oli aika saavuttaa kouluikä. Juhliin tuli muun muassa sukulaisia ja vanhempien kavereita, mutta myös muutama kuokkavieras. Liekö heillä sitten ollut kova nälkä, kun synttärikakun haju niin kovasti houkutti?


Tällainen kultainen poika Rasmuksesta kasvoi. Hän on todella komean näköinen lapsena - toivottavasti "geenivirheitä" ei esiinny tulevaisuudessakaan.


"Daddy Coo", sanoi Reiko kun isä häntä leikitti. Pikkusisko siis otti veljestään mallia ja kasvaa tumpsahti taaperoksi. Reikon hiukset ovat ilmeisesti ladatut: siis ruskeat kulmat ja mustat hiukset - älkää vitsailko! Ei tuollaista tapahdu :D
Nauravainen tyttö sai esi-isistään eroten vihdoin hieman siisteyspisteitä:
sottapytty - siisti: 6
ujo - menevä: 6
laiska - toimelias: 4
vakava - leikkisä: 10
marisija - kiltti: 3
Yhteensä 29 pistettä, horoskooppi on härkä.


Ringan Rasmukselle uhraama aika ilmeisesti meni hyvään käyttöön. Lapsena poika muistutti enemmän pesusientä kuin simiä: Rasmus imi kaiken saamansa tiedon itseensä ja osasi vielä soveltaakin sitä! Opettaja oli erityisen iloinen, kun Rasmus oli osannut vastata hömötiaisia koskevaan kysymykseen. Kukaan muu luokalla ei tiennyt linnuista yhtä paljon kuin tämä poika. Ansaittu kymppi plussan koe kädessään Rasmus kailotti vanhemmille menestystään.


Niklas ei tietenkään halunnut jäädä poikansa varjoon, vaan lainasi heti kirjaston kaikki hömötiaiskirjat ja luki ne läpi. Eipä siinä mitään: opiskellessaan Niklas sai viimein viimeisenkin taidon täyteen. Nyt hän voisi keskustella kaupunkilaisten kanssa kaikesta aaltoliikkeestä yöperhosiin.


Jostain syystä Niklas ei tuntunut kuitenkaan tietävän kaikkea ehkäisystä (liekö tahallista tai tahatonta muistinmenetystä - "Amnesiaa," huutaa Niklas), sillä Ringa oli TAAS päätynyt odottamaan lasta. Teuvon levoton sielu ei tainnut ymmärtää, että raskaana olevia naisia ei saa säikytellä. Tai ei ainakaan silloin, kun nainen on syömässä: hänhän voi vaikka tukehtua ruokaansa!


Jääkaapista ja ruokapöydästä kehittyi tämän raskauden aikana Ringan paras ystävä, eikä ole mikään yllätys, että synnytys alkoi keittiössä. Naisen tuskanhuudot kaikuivat talossa, ja pian koko perhe oli paikalla todistamassa uuden lapsen syntymää.


Tämä pari näköjään aiheuttaa ihonvärin suurta vaihtelua: vain toiseksi tummin iho enää puuttuu. Tämä varhain aamulla syntynyt tumma kaunotar sai nimekseen Ria. Tämä vauva peri Rasmuksen tavoin blondit hiukset, kauniit siniset silmät ja tietysti hurmaavan luonteen. Ada oli enemmän kuin onnensa huipulla saadessaan hoitaa lapsenlapsiaan.


Puheliaan Reikon taaperoaika oli ohi kuin hujauksessa. Nopea käynti peilin edessä paljasti tytöstä tällaisen kaunottaren. Vaaleaan ihoon ilmestyi hetkessä rivi pisamia ja hiustenväri muuttui luonnollisen ruskeaksi.


Ennen kovasti sosiaalinen Rasmus oli lapsuudessaan alkanut hieman vetäytyä kuoreensa. Poika paljastui olevansa varsinainen taiteilija, eikä aikaakaan kun hänen maalaamansa taulut jo täyttivät talon seinät.


Perheen kuopus, Ria, oli kasvanut ihan huomaamatta pieneksi taaperoksi ja oli jo innoissaan opettelemassa uusia taitoja. Jos Rasmus on perheen maalaajasielu ja Reiko hyvä suustaan, ehkä Riasta tulee suvun etevin muusikko. Nyt yläkerran pianokin saattaa saada käyttöä. Se onkin ollut pölyttymässä vähän turhan kauan.
sottapytty - siisti: 2
ujo - menevä: 10
laiska - toimelias: 8
vakava - leikkisä: 9
marisija - kiltti: 3
Yhteensä 32 pistettä, leijona.


Ada halusi kokea olevansa perheelle hyödyllinen ja tarjoutui usein valmentamaan lapsia tulevaa elämää varten. Reikon ilmeestä päätellen hän ei tosin koskaan halua tulla lääkäriksi. "Mutta mummi, etkö sinä satuta sitä?"


Ada tiesi aikansa olevan pian lopussa, ja oli matkalla hautausmaalle sanomaan rakkailleen viimeisiä hyväisiä, kun viikatemies ilmestyi ja totesi ajan tulleen. Ada olisi kovasti halunnut vielä jäädä, mutta eipä näissä tapauksissa yleensä suostumuksia kysellä.


Jostain kummasta syystä Ringa näytti ottaneen Adan kuoleman kaikkein raskaimmin: hän saattoi purskahtaa itkuun kesken vessareissun tai jopa työpäivän. Pakkolomalle häntä ei kuitenkaan laitettu, vaikka firman pomot sitäkin harkitsivat.


Rasmus oli hänkin ollut melko läheinen Adan kanssa, eikä häntä huvittanut pitkään aikaan hymyillä saatikka nauraa. Teiniksi kasvettuaan hän tuntui vain masentuvan entisestään. Pojasta tuli nautintotavoitteinen ja tulevaisuudessa hän haluaisi menestyä laiskottelu-uralla mahdollisimman hyvin.


Vapaana vaeltelevat haamut alkoivat olla liikaa Nuutin hermoille. Aina ne ponkaisivat esiin juuri, kun yritti tehdä jotain. Ja mikä voisikaan olla nolompaa kuin tulla aaveen yllättämäksi alasti vessassa ja sitten vielä laskea alleen!


Rian oli aika kasvaa lapseksi ja aloittaa koulun ihmeellinen maailma. Varo maailma, täältä tulee monilahjakkuus Ria! (Jolla on muuten uskomattoman hyvä genetiikka.)


Ringa päätti kolmen lapsensa ansaitsevan vain parasta ja päätti kutsua paikallisen yksityiskoulun rehtorin kylään. Hän oli kuullut, että lähin koulu oli erittäin hyvä, ja monet SimCityn presidentit olivat käyneet sitä.


Rehtori ilahtui kovasti soitosta (ehkä osittain sen takia, että sen teki nainen) ja päätti tulla seuraavana iltana paikalle. Ringa huomasi pian, että rehtori oli täysi sekopää (katsokaa nyt vaikka tuota ilmettä), mutta teki parhaansa viihdyttääkseen häntä.


Mies on ilmeisesti kunnon vessafriikki, sillä eihän kukaan täyspäinen hurraa noin innoissaan nähtyään pienen, ahtaan vessan! Hienoista pytyistä ja suihkuverhoista huolimatta loppuvierailu meni kokonaan penkin alle, sillä rehtori ei suostunut tuijottamaan muuta kuin Ringan takamusta (tosiasiassa reksi bugitti paikoilleen). Suuttuneena Ringa läksytti miestä ja potki tämän ulos talosta. Ympäristössä kaikui kovaääninen huuto: "Painu kouluinesi niin kauas kuin pippuri kasvaa senkin hullu!"


Ria oli silmiinnähden pettynyt ja alkoi purkaa kiukkuaan urheiluun. Sotilasuran urapalkinto sai kyytiä monta kertaa päivässä - aina kun Riaa suututti.


Niklas oli edennyt valitsemallaan uralla hienosti, mutta nuo huteran näköiset helikopterit hieman epäilyttivät häntä. Olisikohan aika vaihtaa alaa ja yrittää saavuttaa ikuinen platinamieliala?


Nuutti piti onnellisuuttaan yllä irtosuhteilla. Ei mikään yllätys romantiikannälkäiselle simille. Lisa-raukka ei tajunnut Nuutin hakevan vain hetken huumaa ja huomaamattaan rakastui mieheen.


Ringa oli taas saanut ylennyksen töistä ja kävi sen kunniaksi kaupungissa. Mukaan tarttui vaatteita ja koruja. Myös vanha hiustyyli sai lähteä, ja kampaaja loihti Ringalle hienon uuden kampauksen hiuspidennyksineen.


Ringa oli hieman säikähtänyt siitä, kuinka hän oli heittänyt yksityiskoulun rehtorin pihalle, ja yritti lasten vuoksi suostutella tätä tulemaan uudelle vierailulle. Ihme ja kumma rehtori suostui.


Tällä kertaa Niklas oli se, joka otti rehtorin vastaan. Ringa itse oli painunut mököttämään huoneeseensa: hän ei halunnut olla lähelläkään sitä inhottavaa miestä. Vierailu sujui samaan tapaan kuin edellinenkin, kunnes...


No kukas se siinä? Ystävämme viikatemies. Tai tästä lähtien vihamiehemme.


Perheen tuurilla oli nimittäin Nuutin aika jättää maailma. Kaikista pahinta on se, että tämä tapahtui kesken rehtorin vierailun! Taisi tulla viimeistään nyt miehelle kammo tästä perheestä. Yksityiskoulupaikkoja ei luonnollisestikaan herunut.


Platinamielialalla kuollut Nuutti oli houkuttanut paikalle pari hulazombia, jotka kuitenkin päättivät pitävänsä maanpäällisestä tanssista enemmän. Niinpä ne jäivät tanssahtelemaan Kauppien taloon melkein vuorokaudeksi, kunnes käsky tuonpuoleisesta kävi ja tytöt haihtuivat kuin savuna ilmaan.


Niklas oli vähällä saada hermoromahduksen. Niin paljon perhe oli viime aikoina kokenut: monet hautajaiset ja yksityiskoulun kieltävät päätökset olivat syöneet kaikkien elämäniloa. Turhautuminen ei parantunut yhtään siitä, ettei Niklas ollut vieläkään vaihtanut uraansa. Se helikopteri ei ollut muuttunut yhtään turvallisemman tuntuiseksi - pikemminkin päin vastoin!


Onneksi kolmas kerta toden sanoi ja perheen kolme lasta saivat vihdoin vetää päälleen yksityiskoulun tummansiniset puvut. Riankin olo parani, ja odotusaikana hän oli kehittynyt liikunnassa erinomaiseksi. Nyt hän voisi ehkä liittyä koulun sulkapallotiimiin!


Perheen rahavaroista huolimatta oli aika alkaa syödä Niklaksen yliopistolta tuomia pizzoja - niitä oli kertynyt ties kuinka monta laatikollista osakunnan takia. Lapset olivat tietysti innoissaan tästä, mutta etenkin Ringalla oli tapana nyrpistellä nenäänsä pizzoille. Hänen mukaansa niissä oli liikaa kaloreita.


Niklas ajatteli, että perheen oli aika siirtyä elämään nykypäivää ja kiikutti Inkan aloittaman maalauksen vihdoin ullakolle. Se oli ollut maalaustelineessä jo pari vuosikymmentä, sillä Adalla ei ollut ollut sydäntä tuhota edesmenneen äitinsä maalausta.


Reiko oli lapsena ehtinyt tehdä vaikka ja mitä, mutta nyt oli aika suunnata nenä kohti teini-iän haasteita. Tytöstä tuli romantiikkatavoitteinen ja hänkin haluaa ammattimaiseksi juhlavieraaksi.


Pian myös Niklas vanheni. Aluksi häntä epäilytti se, ettei hän olisi enää yhtä vetreä kuin ennen, mutta ainakin sormet näyttivät taipuvan ihan normaaliin tapaan.


Aijai, Niklas. Tuo näyttää aika vaaralliselta leikiltä, vai eikö sinusta?


Ringa kaipasi kovasti omaa pörröistä lemmikkiä, ja eräältä ostosreissulta sattui tarttumaan mukaan tällainen turrikka. Uroskoira nimettiin Nuu-Nuuksi, koska se oli niin kova nuuhkimaan ympäristöään - siis eräällä tavalla "imemään" ;)


Reikolla oli kova tarve seurustella muiden kanssa - tietysti arviolta kymmenen simin yhtä aikaa. Hädässä pikkuserkku tunnetaan: Reiko iski silmänsä Annikaan, isoäitinsä veljen lapseen. Huhhuh, mitä sukurutsausta. Ikävä kyllä naapurustossa ei tunnu olevan kuin muutama teini...


Niinpä niin. Olisihan se pitänyt arvata...


Niklas oli vanhuudessaan uppoutunut kirjoittamisen kiehtovaan maailmaan ja ensimmäinen romaani oli hyvää vauhtia valmistumassa. Ehkä seuraavaksi hän voisi kirjoittaa elämänkerran tai vaikka trillereitä.


Ria ei odotellut turhan kauan teini-ikään siirtymistä. Hänestä tuli tietotavoitteinen kaunis nuori nainen.
Nyt, kun neljäs sukupolvi on kokonaisuudessaan saavuttanut teini-iän (ja minä sen pisteen etten voi olla keskittymättä kouluhommiin), jätän seuraavan perijän henkilöllisyyden teidän mielipiteenne varaan, rakkaat lukijat. Tästä kolmikosta siis pitäisi valita se henkilö, joka saa kunnian jatkaa Kauppien sukua. Seuraavassa on vielä lyhyet esittelyt kaikista ehdokkaista. Perijää voitte äänestää täällä tai Radolassa.


Rasmus, Niklaksen ja Ringan esikoinen, on nautintotavoitteinen poika, jonka suuri intohimo on taide. Hän haluaa päästä laiskottelu-uran huipulle.


Rasmus on luonteeltaan sottapytty marisija, mutta toisaalta myös hyvin menevä, toimelias ja leikkisä.


Reiko on saanut epäkiitolliseksi osakseen keskimmäisen sisaruksen roolin. Hän on romantiikkatavoitteinen ja haluaa veljensä tavoin saavuttaa laiskottelu-uran korkeimman pestin. Vaaleaihoisimpana sisaruksista Reikolla on pisamia ja hän palaa helpoiten.


Reiko on hieman laiska ja marisija, mutta mukavan siisti, menevä ja leikkisä.


Tietotavoitteinen Ria haluaa vanhana tulla hulluksi tiedemieheksi. Geeneiltään hän on varsin upea.


Tämä tummahipiäinen tyttö on erittäin sottainen ja marisija. Onneksi leikkisyys, menevyys ja toimeliaisuus kompensoivat luonnetta.


Nuu-Nuu toivottaa kaikille lukijoille mukavaa talven loppua ja toivoo, että te äänestätte oiiikein ahkerasti. Hännänheilautus ja palaillaan seuraavan osan kanssa asiaan!


Muokkaus 4.2. Nyt, kun perijä-äänestys on saatu käyntiin, jään pienelle tauolle siksi aikaa, kunnes tiedän uuden perijän. Seuraava osa saattaa tulla jo ennen YO-kirjoituksia, mutta jos tuleva kuukausi osoittautuu kiireiseksi, saatatte joutua odottamaan kunnes olen saanut kaikki aineeni suoritettua. Lupaan kuitenkin päivittää tarinaa heti, kun saan tarpeeksi aikaa pelaamiseen ja uuden osan kirjoittamiseen. :)

17 Comments:

  • At 3/2/07 16:58, Anonymous Anonyymi said…

    Sulla on kiva legacy :) Semmoinen jota jaksaa lukea ja tekstikin on tarpeeksi eläväista.
    Perijästä en tiedä, se keskimmäinen niistä esittelyistä, mikä se nimi nyt olikaan :D

     
  • At 3/2/07 22:11, Anonymous Anonyymi said…

    Ria perijäksi! Siinä tytössä on potenttiaalia ja kuten itsekkin sanoit, on sille sattunut erittäin otolliset geenit :D

     
  • At 3/2/07 23:53, Anonymous Anonyymi said…

    Adaa perijäksi ehdottomasti.

     
  • At 4/2/07 23:40, Blogger Annikainen said…

    Rialla on kyllä parhaat geenit, niinhän se on :) Poikkeaa edukseen sisaruksistaan! Miksi muuten vaihdoit pelikielen ruotsiksi, e du svenskspråkig vai mitä? ;)

    (Ja Lilianille tiedoksi, että Ada kuoli juuri ;))

     
  • At 5/2/07 14:30, Anonymous Anonyymi said…

    Ria perijäksi! Parhaat geenit! :)

     
  • At 5/2/07 15:59, Anonymous Anonyymi said…

    Reiko perijäksi! Mielenkiintoista seurata romantiikkatavoitteisen simin lasten saantia ja avioliittoa. :D Ties mitä yllätyksiä Reikon biseksuaalisuudesta seuraa... ;) Kyllähän Rialla on geenit kunnossa, mutta välillä saisi vaaleihoista perijää tulla.

    Kauppien legacy on kuin viini; ajan kanssa paranee :D Todella monimuotoista teksiä ja hyvin itse oot lisännyt hauskoja yksityiskohtia. Ihan huippu. :)

     
  • At 5/2/07 16:19, Anonymous Anonyymi said…

    Reiko periäksi, henkilökohtaisesti en pidä paksuhuulisista simeistä ja romantiikka tavoitteisilla on hauska pelata >:D

     
  • At 8/2/07 18:27, Blogger legacykauppi said…

    Kiitokset kaikille ihanista kommenteista. Olisi mukava vielä saada tietää, onko kuvien valoisuus nyt parempi kuin ennen - tai ainakin riittävä? Omalla koneellani kuvat näkyvät varsin hyvin, mutta en tiedä muiden koneiden säädöistä.

    annikainen: En ole itse ruotsinkielinen, vaikka sellaisiakin löytyy suvusta. Nyt, kun en enää varsinaisesti opiskele ruotsia, olisi kuitenkin hyvä pitää hieman kielitaitoa yllä. Ehkä pelaaminen ruotsiksi siis hieman edesauttaa tätä ;)

     
  • At 4/3/07 18:32, Anonymous Anonyymi said…

    Paremmat grafiikat, kiitos.

     
  • At 6/3/07 03:03, Anonymous Anonyymi said…

    Voitko linkittää ? Sinä oletkin jo linkeissäni.

     
  • At 6/3/07 03:07, Anonymous Anonyymi said…

    JOKU ON KÄYNYT MINUN NIMIMERKILLÄ ! En minä ole tuota kirjottanut , laitan aina ison l:län.

     
  • At 6/3/07 03:08, Anonymous Anonyymi said…

    tai sitten olen , mutta vahingossa laittanut adan ,nyt huomasin että se menee pieneksi ;D *nolo* Riaa olen kyllä tässä tapauksessa tarkottanut ;D.

     
  • At 16/3/07 17:31, Blogger legacykauppi said…

    anonymous: Kai luit tarinan alussa olevan huomautuksen? Sanoin siinä, että näytönohjaimen asennuksen jälkeen grafiikat huononivat huomattavasti, ja pelasinkin täysillä asetuksilla. Ei auta. Tekisin asialle jotain, jos voisin, usko minua.

    lilian^^: Voin linkittää sinut, kunhan seuraavan kerran päivitän tarinaa. :)

     
  • At 17/3/07 11:45, Blogger Maranwel said…

    Upeita lapsia uusimmassa sukupolvessa. En tiedä, oletko jo kerennyt perijän valitsemaan, mutta siitä huolimatta Reiko on mun ehdotukseni perijäksi.

     
  • At 26/3/07 17:49, Anonymous Anonyymi said…

    Milloin tarinaan tulee päivitystä??? :/

    -Kersantti-

     
  • At 28/3/07 23:52, Blogger legacykauppi said…

    Kersantti ja muut tarinan lukijat: En ikävä kyllä ehtinyt ennen lomaani päivittää tarinaa, mutta teen sen pikimiten, kunhan saan pelattua sukua tarpeeksi pitkälle. Nyt minulla on onneksi aikaa pelata ja kirjoittaa enemmän kuin ennen, joten uusien osien kanssa ei pitäisi mennä yhtä kauan kuin kouluaikana :)

     
  • At 9/2/09 18:05, Anonymous Anonyymi said…

    Reiko

     

Lähetä kommentti

<< Home