Kaupin suku

4.5.07


Osa 11. Yksi, kaksi, kolme... siis anteeksi montako lasta?

Viime jaksossa: "Tule, minulla on sinulle asiaa... ja näytettävää."


Andreas seurasi Reikoa talon taakse, jossa nökötti pieni harmaa pyörä esine. Reiko käveli suoraan laitteen vierelle ja kääntyi sitten miestä kohti. "Tiedätkö mikä tämä on?" hän kysyi ja osoitti samalla sormellaan esinettä. Andreaksella ei ollut harmainta aavistustakaan, mutta sitäkin villimpiä arvauksia. "Pesukone, aikakone? Ei, ei, se on avaruusalus!" Reiko pudisteli päätään ja sanoi "Ei, höpsö. Katso..."


Andreas hätkähti, kun Reiko tökkäsi päänsä laitteen aukosta sisään ensin ohjelmoituaan sen tekemään jotain. Laitteesta alkoi kuulua kolinaa, mutta hetken päästä Reiko irrottautui vempaimesta ja hymyili miehelle. "Hei, sehän toimi!" hän hihkaisi ja alkoi selittää Andreakselle mielenmuokkauspallon ominaisuuksia. Tästä lähtien Reikon tavoite olisi siis perhe (tavoitteena oli juustoleipätavoite, mutta pieleen meni). "Näin paljon minä sinua rakastan," nainen kujersi rakkaansa korvaan. "Olen valmis muuttamaan perimmäistä luonnettani vuoksesi. Toivottavasti voit antaa minulle anteeksi typerät tekoni ennen. Minä todella tarvitsen sinua..." Andreas toljotti Reikoa pitkän tovin ennen kuin vastasi rakastavansa Reikoa koko sydämestään.


Alfredin oli vuoro kasvaa teiniksi. Hän sai perhetavoitteen. Tuo nenä on kyllä aika... karmiva.


Samoin myös Agni kasvoi ja näytti todella tyytyväiseltä saamaansa mammonatavoitteeseen. Reiko puolestaan näyttää aika tyrmistyneeltä.


Heti teini-ikänsä alkuun Agni pääsi korjailemaan talon rikki menneitä vempaimia. Televisio taisi olla aika pahasti rikki, koska poika sai pahan sähköiskun kauhistuneen äitinsä nenän edessä.


Ikävä kyllä (eeh, hautapisteitä ;)) Agni selvisi hengissä iskusta, joskin hän näytti kovin kärähtäneeltä tapauksen jälkeen. Hiuksetkin piti kammata uudestaan normaaliin muotoon!


Kun kerran Agni ei suostunut kuolemaan, Kinuskin piti "uhrautua". Rakas koiravanhus hyppäsi nälkäisen näköisenä viikatemiehen heittämän namupalan perään ja katosi näin maan päältä.


Alfred sai luvan lähteä yliopistolle kasvamaan pian teini-iän saavuttamisen jälkeen. Perijää hänestä ei luonnollisestikaan tulisi (syyn näette varmasti kuvassa), joten mitä sitä turhaan talossakaan lorvimaan. Ihan tyhjäksi talo ei kuitenkaan jäänyt, koska seuraavana yönä kello 4 aamulla kaksi koiranpentua näki auringonvalon - tai paremminkin pimeyden ja satunnaiset tähdet. Uros sai nimekseen Jim ja narttu Jill.


Piiiitkän odotuksen jälkeen Reiko yllättäen tunsi poltetta alavatsassaan. Ihan kuin... mutta miten voi olla, kun kerran mahakaan ei ollut kasvanut? Aivan oikein, uusi vauvahan se siellä ilmoitteli tulostaan!


Tällainen pikku käärö sieltä sitten putkahti. Poika sai nimekseen Samu. Vaan kenenkäs lapsi tämä olikaan, jos Andreas ja Reiko ihan vasta sopivat palaavansa yhteen?


Muistatteko mysteerisimin, joka vieraili jopa Kauppien vessassa? Tämän näköinen herra hän oli (kuva ei tee oikeutta tuolle nenälle - oikeasti se on paremman näköinen).


Piiloraskaudesta ja synnytyksestä toivuttuaan Reiko päätti kosia Andreasta. Ilmeisesti tavoitteen muuttaminen oli rohkaissut naista aika paljon, sillä hänhän ei ennen olisi edes harkinnut kihloja. Andreaksen vastaus oli tietysti riemunsekainen kyllä!


Hups vain, siinä taisi Ilmatar Kinnunen palaa poroksi liian kuuman kylvyn seurauksena. Kumma juttu, sillä naista ei ollut kukaan kutsunut paikalle ja niin sitä vain päätettiin kuolla tälle tontille.


Reiko oli ilmeisesti vähitellen pääsemässä yli Jeanettesta, sillä heti vauvan syntymän jälkeen hän sai töistä viimeisen mahdollisen ylennyksen! Tai ehkä kyseessä olikin tilanne, jossa Reiko yritti paeta tunteitaan tekemällä töitä hullun lailla. Eipä olisi ensimmäinen kerta, kun sellaiseen asenteeseen törmää...


Vaikka Andreas ja Reiko olivatkin jo kihloissa, mies ei vielä asunut talossa. Irtisanoutuminen sekä vanhasta siivoojan työstä että vanhasta asunnosta vei aikansa, mutta vihdoin perheeseen saatiin uusi perheenjäsen. Agni, joka yhä asui kotona, ei ollut tilanteesta yhtään iloinen. Eihän Andreas ollut edes hänen isänsä ja nyt sitä muka pitäisi kyseisellä nimityksellä kutsua! Asiasta käytiin monta riitaa, mutta Reikon kanta piti: hän tarvitsi jonkun tuekseen ja rakkaakseen. Niinpä kaksi nuorta miestä saisivat luvan tulla toimeen keskenään ja olla tappelematta niin kauan kuin asuivat saman katon alla.
Andreaksen luonnepisteet:
sottapytty - siisti: 3
ujo - menevä: 5
laiska - toimelias: 4
vakava - leikkisä: 9
marisija - kiltti: 4
Mies on suosiotavoitteinen.


Ihan huomaamatta uuden Samu-pienokaisen oli vuoro kasvaa taaperoksi. Tässä lapsessa oli sentään sekä isänsä että äitinsä näköä. Ai että nuo turkoosit silmät sitten ovat ihanat...


Todella söpö taapero Samusta tulikin. Tällä lapsella nenäkin on sentään vielä inhimillisissä mitoissa, toisin kuin poikaa pitelevällä Agnilla. Samu sai yllättäen erittäin siistin luonteen:
sottapytty - siisti: 9
ujo - menevä: 3
laiska - toimelias: 9
vakava - leikkisä: 6
marisija - kiltti: 1
Yhteensä 28 pistettä, horoskooppina skorpioni.


Syntymäpäiviään viettivät myös koirat Jim ja Jill, jotka kasvoivat täysikasvuisiksi. Edessä Jim, takana Jill. Kumpikohan näistä melkein identtisistä koirista saakaan jäädä perheeseen...


Hupsista keikkaa... Kauppien hissi alkaa näköjään kulua pahasti, kun se noin putoilee. Onneksi perheessä on kuitenkin useita tekniikkataitoisia simejä, jotka voivat korjata hissin vaikka joka viikko. Kunhan hissi nyt ei ihan kokonaan hajoaisi.


Talossa oli aika huonosti tilaa, kun kerran lapsia asui talossa vielä useampi kappale. Tästä syystä Jim-koiran oli aika lähteä adoptiokeskukseen (joka muuten on täynnä Kauppien entisiä lemmikkejä).


Hupsista, yllätysvauvako se sieltä on tulossa? Reiko oli aikoja takaperin huomannut raskausoireita, mutta myöhemmin ne olivat loppuneet. Hän oli ajatellut ehkä kärsineensä keskenmenon, mutta näköjään asia ei ollut ihan niin. Pitkän odottelun (ja taatusti lasketun ajan) jälkeen Reiko alkoi tuntea jo kovin tutuksi tulleen supistelun. Synnytys oli alkamassa!


Andreas oli täysin ällikällä lyöty tilanteesta. Ensijärkytyksestä toivuttuaan hän kuitenkin innostui tilanteesta: uusi hoidettava pienokainen voisi olla ihan mielenkiintoinen lisä perheeseen.


Perheen uusin tulokas oli vihreäsilmäinen ja punatukkainen (taas!) poika. Nimekseen hän sai Anssi. Tällä kertaa ihonväri ei ollut kummastakaan äärilaidasta, vaan sopivasti siitä keskeltä (tuo kiiltäminen kyllä on vähän huono juttu).


Samalla, kun Reiko ja Andreas keskittivät voimansa uuden vauvan hoitoon, Samun oli opittava aikaisempaa itsenäisempää elämää. Onneksi mukavia leikkitovereita löytyi - jos ei simeistä, niin ainakin koirista. Samusta ja Jillistä tuli pian hyviä ystävyksiä, eikä hellyydenosoituksilta voitu välttyä.


Reiko oli kyllästynyt vanhaan laiskottelu-uraansa, ja päätti kaikista ansaitsemistaan vapaapäivistäkin huolimatta vaihtaa alaa: tästä lähtien hän työskentelisi seikkailijana. Heti ensimmäisenä päivänä Reikoa onnisti ja hän sai ylennyksen ja mukavan määrän bonuksia (ihan kuin perheellä ei olisi ollut rahaa jo ennestään).


Reiko ja Andreas eivät olleet unohtaneet kihlaustaan, joten häät olivat ohjelmassa seuraavaksi. Talvi oli synkimmillään ja lumisade ei tuntunut koskaan loppuvan, mutta silti tämä pari päätti järjestää pienimuotoiset häät takapihallaan. "Etkö sinä jäädy, kulta?" Andreas kyseli kerta toisensa jälkeen. Reiko antoi miehelle aina saman vastauksen, päänpudistuksen ja hymyn.


Taivas selkeni seremonian loppua kohti. Kun oli aika vaihtaa sormuksia, läntisellä taivaalla näkyi jo kaunis sininen väri ja aurinko paistoi. Näin Andreas liitettiin virallisesti Kauppien sukuun.


Vasta seremonian loputtua Agni järkyttyi pahemman kerran: "Eihän tuo ole minun isäni, ei äiti voi mennä hänen kanssaan naimisiin!" Ehkä Astan olisi kannattanut pitää suunsa supussa, eikä mainita sanaoja "isä", "äiti", "naimisissa" ja "pesukone" samassa lauseessa...


Tuore aviopari ei näköjään omistanut lainkaan lämpöaistia, sillä pian naimisiinmenon jälkeen he heittäytyivät lumeen selälleen ja tekivät lumienkelit kumpainenkin. Tämän jälkeen Andreas tarjosi jo "hieman" viilentyneelle vaimolleen takkinsa, ja he juoksivat nopeasti sisälle lämmittelemään.


Pian häiden jälkeen Samu alkoi tuntea kasvukipuja pienessä ruumiissaan: oli aika kasvaa taaperosta lapseksi.


Nopean muodonmuutoksen jälkeen pojasta kuoriutui aikamoinen herkkupala (ihoa lukuun ottamatta). Mukava nenä ja mieheksi jopa hieno ylähuuli!



Syntymäpäiviä vietettiin myös toisen perheenjäsenen kunniaksi: tällä kertaa kasvajana oli Anssi. Illansuussa perhe kokoontui tutuksi käyneen keittiön pöydän ääreen juhlistamaan tapausta.


Ai että, mitä poikia tähän perheeseen syntyykään... Oikein söpö tapaus tämä Anssikin nimittäin. Mutta mistä ihmeestä nuo hiukset oikein tulivat?
Anssin luonne:
sottapytty - siisti: 3
ujo - menevä: 5
laiska - toimelias: 9
vakava - leikkisä: 9
marisija - kiltti: 1
Yhteensä 27 pistettä, horoskooppina jousimies.


Asta, joka läheni uhkaavasti aikuisuutta, teki hetken mielijohteesta päätöksen lähteä yliopistolle. Tässä suvussa on vähän paha jättäytyä kouluttamattomaksi, ovathan kaikki perijät käyneet yliopiston ja heidän lisäkseen myös monet muut perheenjäsenet! Taksiasema sai soiton myöhään illalla, mutta onneksi kuskeja oli tarpeeksi hereillä ja liikenteessä. Yliopistolla Asta muutti pikkuveljensä Alfredin kanssa samaan asuntolaan, jotta ei tuntisi oloaan liian yksinäiseksi.


Reiko sai taas kokea menetyksen tuskan, sillä hän menetti samana iltana kaksi lastaan: vähän Astan lähdön jälkeen Agni meni korjaamaan perheen taas hajonnutta hissiä - huonoin seurauksin.


Sähköisku sammutti valot hetkeksi koko talosta, minkä seurauksena kaikki perheenjäsenet juoksentelivat ympäri taloa etsien katkoksen syytä. Hissin luona ei odottanut kovin mukava näky: Agni makasi maassa kärventyneenä ja ilmeisen elottomana. Ensiapua yritettiin antaa ja ambulanssi kutsuttiin paikalle, mutta pian keskiyön jälkeen Agni todettiin kuolleeksi... :(


Kaiken kukkuraksi Reiko onnistui sairastumaan yritettyään myrkyttää pihan vallanneita torakoita. Ei taida kovin hyvin mennä tällä perheellä tällä hetkellä... Ainoa lähes "täysjärkinen" sim taitaa olla taapero Anssi, koska hän ei vielä kunnolla tajua kuoleman merkitystä.

Kuinka elämä talossa palautuu raiteilleen, kun perhe on kokenut näin suuria myllerryksiä? Kenestä tulee tämän sukupolven perijä? (Ehdotuksia perijästä saa antaa, mutta äänestystä en tällä kertaa pistä pystyyn. Jos seuraavasta jaksosta tulee aikaväliltään aika lyhyt, saatte nähdä pojat vielä isompina ennen lopullista päätöstä. Genetiikaltaan he ovat kuitenkin miehiksi oikein hyviä...)

13 Comments:

  • At 4/5/07 16:31, Anonymous Anonyymi said…

    Hienoa! :D Mukava kun tuli näin nopeasti jatkoa. Täytyy sanoa, että on Reikon lapsilla todella ruma ihon väri...

    -Kersantti- täällä taas

     
  • At 5/5/07 07:34, Anonymous Anonyymi said…

    luin. ihan hyvä. :)

    _Pähkinä_

     
  • At 5/5/07 17:11, Anonymous Anonyymi said…

    Jee! Tätä sun legacya on ihuna lukea <3

     
  • At 5/5/07 19:58, Anonymous Anonyymi said…

    Hih, äkkiä seuraava ;D

     
  • At 6/5/07 13:08, Anonymous Anonyymi said…

    Tosi hieno. Sä teet kyllä tosi upeita juttuja, ja ne on tosi kiinnostavia. :) Mut mä jäin miettimään, että miten se Reiko synnytti ne kaks vauvaa ilman et sen maha kasvo? :o ! Mutta tosi upeeta, jatka samaan malliin äläkä lopeta tota sukua. :)

     
  • At 11/5/07 22:38, Anonymous Anonyymi said…

    Oo, äkkiä jatkoa! :D Tolla Agnilla ei oikeensynkanny sähkölaitteiden kanssa : P Ensin TV ja sitte lopulta köppäs hissiin. Mietin että kannatataisiko aloittaa oma legacy, pelistä tulisi varmaan monin verroin kiinnostavampi... ;)

    sw_e_et demi.fi:stä

     
  • At 12/5/07 18:01, Blogger legacykauppi said…

    Kiitokset kaikille kommenteista.

    anonyymi: Legacytontilleni iski bugi, jonka seurauksena Reiko pystyi hankkiutumaan raskaaksi, mutta raskaus ei edennyt. Jouduin käyttämään simiä toisella tontilla, jotta raskaudet saataisiin päätökseen. Nyt olen yrittänyt ratkaista ongelmaa muuttamalla koko perheen toiselle tontille.

    sw_e_et: Minusta legacya on mielenkiintoista pelata ja tarinan kirjoittamisen ansiosta saatan jopa saada sukuni päätökseen alle viidessä vuodessa :D Kannattaa tätä ainakin kokeilla - vaikka sitten uusilla säännöillä tai Apocalypse Challengena.

     
  • At 13/5/07 15:10, Anonymous Anonyymi said…

    Eksyin lukemaan ja jäin ihan koukkuun! Tosi mielenkiintoinen peli, älyttömän sujuvaa kerrontaa ja onnistuneita otoksia. Jatkoa odotellessa. ;)

     
  • At 16/5/07 13:45, Blogger luimis said…

    Olen seurannut Kauppien sukua jo pitemmän aikaa, mutta joitakin osia oli jäänyt väliin epäsäännöllisten nettiolojen vuoksi.. mutta nyt sain viimein kaikki luettua! Ihania nuo perheen koirat :D

    Viitsisitkö lisätä mun tarinan tuohon linkkilistaan? http://legacybaudelaire.blogspot.com/

     
  • At 16/5/07 15:48, Anonymous Anonyymi said…

    tosi hyvä!!Anssi on niin ihana!

     
  • At 24/5/07 20:51, Anonymous Anonyymi said…

    Todella hyvä lc!
    Olen seurannut tätä alusta asti, mutta nyt vasta laitan kommenttia.

    Rusina_Sima demi.fi:stä

     
  • At 25/5/07 16:45, Blogger legacykauppi said…

    Kiitokset taas kaikille kommentoijille.

    Ripsi: Linkitän legacysi kunhan seuraavan kerran päivitän :)

     
  • At 4/1/08 19:07, Anonymous Anonyymi said…

    Ah. Upeaa, taas niin hieno ja huolella kirjoitettu osa, kunpa minäkin osaisin, mutten osaa. :) Hah, olet luonnonlahjakkuus. Näin pitkällekin olet jo päässyt, Kaupit - i love you. <3

     

Lähetä kommentti

<< Home